DEM Parti Wan'da yarın olağanüstü toplanacak

AKP’nin seçim darbesine karşı Wan’a gelen DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, “Bu haksızlığı kabul etmeyeceğiz” dedi. Partinin MYK’sı yarın olağanüstü toplanacak, ardından halkla bir araya gelecek.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a ait mazbatanın AKP’li adaya verilmesi üzerine kente gelen DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Wan İl Örgütü binası önünde büyük coşku ile karşılandı. Kitle sık sık, “Kurdistan faşizme mezar olacak” sloganı attı.

BAKIRHAN: BU HAKSIZLIĞI KABUL ETMEYECEĞİZ

Burada konuşan Bakırhan, “Ciddi bir basınç var. Siyasi partiler ve Türkiye’nin dört bir yanından bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı destek var. İstanbul’dan tutalım birçok yere kadar eylem ve etkinlikler yapılıyor. Yarın Wan’da ilk defa bu kadar STK, milletvekilleri, siyasi partiler ve kurum temsilcileri burada olacaktır. Merak etmeyin büyük bir dayanışma var. Biz de buradayız. Bu haksızlığı kabul etmeyeceğiz” dedi

Bakırhan ve Hatimoğulları daha sonra il binasına geçti.

MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Partinin Merkez Yürütme Kurulu, milletvekilleri ve yöneticileri yarın eş genel başkanlarının başkanlığında Wan’da olağanüstü toplanacak. 

‘İRADENE SAHİP ÇIK’ BULUŞMASI

Wan’a gelen heyet, toplantı sonrasında, siyasi parti ve STK temsilcileriyle birlikte saat 12:00’de Feqiyê Teyran Parkında “İradene Sahip Çık” şiarıyla halkla bir araya gelecek.